Med Dreamliner til Bangkok

Med dreamlinerJa visst møtte vi skepsis fra allmennheten da flyselskapet Norwegians Dreamliner-billetter til Bangkok ble booket sommeren 2013. Medieoppslagene i kjølvannet av Dreamliners «barnesykdommer» som har fulgt i tiden etterpå, gjorde ikke skepsisen mindre.

Flyturen om bord i den mye omtalte, på godt og vondt, (i norske medier) Norwegians Dreamliner, gikk til Bangkok i desember 2013. Tidligere var det eneste direkte-alternativet Thai Air fra Oslo. Der er, eller var kan man vel nå si, rift om plassene og med priser som ble deretter. Dermed var man henvist til diverse flyselskap med mellomlandinger og ventetid på ulike flyplasser i Europa. Dessuten; for folk langt nord i Norge/Sverige/Finland medfører ofte en slik reise til ekstra overnatting. Sammenlagt kan distansen bli en svært strabasiøs reise. Nå er imidlertid muligheten for direkterutetilstede i kjølvannet av Norwegians nye langdistansefly.

Lite turbulens

Billettene med de nye Dreamliner-flyene ble booket våren 2013 og var så billige at det ble komplett umulig å ikke sikre seg dem. Og ikke en gang trøblete start for de nye flyene brakte snev av bekymring for vårt vedkommende. Denne dagens avgang den 7. desember 2013 var i rute og vi kan ikke si annet enn at flyturen på 10,5 timer er den behageligste denne skribenten har hatt siden vi begynte å fly langdistanse.

Seter med ekstra god benplass var forhåndsbestilt, de finner man ved nødutgangene. Men er man moderat lang i beina er setene utenom nødutgangene også bra, det vil si; på linje med alle andre langdistansefly. Flyet har nok personell om bord, på denne ruten besto crewet av thaier, og det var ikke annet å oppdrive enn vennlig oppmerksomhet, alltid var det noen der som passet på at passasjerene hadde det ok. Bestillinger utenom faste måltiderog salgsvognen er også nytt: Alle har hver sin TV-skjerm foran seg med en innholdsrik meny med filmer i fleng, spill og andre aktiviteter. Man kan handle taxfree varer, en flaske vin, drinker og snacks for nytelse om bord. Det er bare å bla opp i menyen, klikke på varen man vi ha, gi monitorens underside et strøk med betalingskortet og bestillingen blir registrert. Noen minutter senere ble varene man hadde bestilt, levert. Imponerende!

Flyene er behagelige. Turbulens for eksempel, som for mange kan fremstå som både skremmende og urovekkende, var omtrent fraværende.Kun et streif under passeringen av Indiahavet nær land.Avansert teknologi reduserer turbulensen om bord. Vi har som nevnt innledningsvis fløyet denne ruten mange ganger, og ikke en gang passeringen av Himalaya-området som vanligvis avgir mye urolig luft, var merkbar denne gang.
 Heller ingen plager med tørr luft. Støy hevdes også være redusert, men det var vanskelig å vurdere der og da hvor mye mindre den var. Flymaten erogså ok.

God takhøyde

Toalettene om bord i et fly er vanligvis trange. Om bord i Dreamliner derimot var det både god takhøyde, og for den omfangsrike; god plass. God plass er det også i håndbagasjehyllene. Større vinduer er også nytt. Og den nedfellbare solskjermen er fjernet og erstattet med en knapp som kan gjøre vinduet lysere eller mørkere.

Når det gjelder Østen så går disse flyene til Bangkok direkte fra Oslo, men det er også satt opp ruter med flybytte i Stockholm/Arlanda, da kan også svenskene reise direkte uten mellomlandinger. I det hele tatt; 10,5 timer om bord i dette flunkende nye langdistanseflyet ble en meget behagelig reiseopplevelse.

I skrivende stund er det fortsatt problemer med forsinkelser fra Bangkokog med Norwegian-direktør Bjørn Kjos som er gjenstand for betydelig negativ oppmerksomhet i norske medier. Men når uønskede forsinkelser blir et tilbakelagt stadium, så vil Dreamliner fremstå som et godt alternativ for flypassasjerene.

NOTIS:

REISEFAKTA: Billettene fra Oslo-Bangkok-Oslo kostet 8080 kroner for to personer, beløpet inkluderte to måltider, bagasje og setevalg. I tillegg kommer billettprisen med Norwegian fra Kirkenes-Oslo-Kirkenes; også her ble det gjort et varp med priser for to personer; snaut 1700 kroner. Midtvinters har Norwegian mellomlanding i Tromsø på denne ruten.

Read 24422 times

More in this category:

Antal besökare

I dag437
Månaden970
Totalt1723522

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework