Turistlivet i en gate

TuristlivetJOMTIEN: SidegatenSoi 4 i Jomtien haren interessant miks av skandinaver og thailendere. Selvsagt er også andre europeiske land representert, men skandinavene florerer i flertall.

Også skandinaver som ikke bor akkurat her, i Soi 4, samles i sidegatens etablert treffpunkter. Her finner man det svenske Stefans Guesthouse, på den andre siden av gata ligger PornpanNoy (tidligere Canary Bay). Og AwesBeer Bar, der samles skandinavene for viktige TV-overførte sportsbegivenheter, da er baren så full at gaten må tas i bruk.

God hotellopplevelse

Undertegnede artikkelforfatter er blitt svært glad i Soi 4, den er definitivt blitt en gate som vi omtaler som «hjem» når vi er på reisefot andre steder i landet. Gata er denryddigste og mest velpleide her i Jomtien med beplantning, og huseiere som sørger for en viss ro, og ikke minst orden. Undertegnede artikkelforfatter byttet ut Kanariøyene med Thailand i 2009. Under første oppholdbodde vi i en av de større hotellene langs Jomtien Beach Road. Men vi fant ingen trivselog gikk derfor en rekognoserings tur i de nærmest liggende sidegatene. Og fant Stefans Guesthouse i Soi 4. Resten av oppholdet ble et av de beste hotell-opplevelser for oss, og da har vi har reist mye og bodd på et ukjent antall store og små hotell i de europeiske turistdestinasjonene. Siden 2009 har vi altså tilbrakt vintermånedene i Jomtien.

Kjærlighet

Her i Soi 4 vi har også Lotus House vis a vis Stefans, et fint og innbydende hotell. Også her bor en rekke skandinaver som trofast vender tilbake hver sesong. Lenger oppe i gata har vi Nirvana og Eagle House. Videre; JP House, her holder finlenderne til. Så har vi en rekke mindre gjestehus langs denne gata.

Et av dem er «gamle Canary Bay», navnet er skiftet ut til PornpanNoy som har vært i drift i sju år, dette etablissementet ligger også vis a vis Stefans. Gjestehuset har fem rom, og disse tiltrekkes vesentlig av nordmenn. Årsaken skyldes muligens også nordmannen Atle Kristoffersen som gjorde som så mange andre; han fant kjærligheten her og gifter seg medio april 2014 med restaurantinnehaveren Noy. Vi må fortelle litt mer om Atle. Han traff Noy for to år tilbake, siden har han pendlet til/fra Thailand.

Men Noy flytter ikke til Norge sammen med sin 8 år gamle sønn og Atle. Han må fortsatt pendle mellom Norge og Thailand. –Det er ingen problem, jeg reiser tilbake til Norge hver 6. måned, jobber hjemme og kommer tilbake for å oppfylle mine forpliktelser som ektemann og stefar, sier han.Noy har altså sitt eget godt etablerte firma som gir sju arbeidsplasser  og der de fleste er kvinner. –Kvinnene her er vant til å jobbe hardt for føden og arbeidsdagene er ofte lange. Hadde det ikke vært for kvinnenes innsats i Thailands arbeidsliv, så ville trolig mye i samfunnet ha falt sammen, mener Atle.

Vennskap

–Hos Noy er det både trivelig og praktisk med Atles nærvær. Behøver man informasjon om noe, så kan Atle eller staben her på restauranten hjelpe, oppsummerer en av gjestene hos Noy. Ikke minst er stedet blitt en trygg base for de som har behov for det. Noys restaurant er dermed blitt et treffpunkt for nordmennene, ved juletider var cirka 40 personer i Jomtien distrikt fra Atles hjemkommune, Sør-Varanger i Øst-Finnmark, Norge.

Tilbake til betraktningene omkring Soi 4. Gaten er passe bråkete og livlig. Lite motorisert trafikk, ingen råkjøring, thailendere og turister som går til og fra. Etter våre fem sesonger i Soi 4 er inntrykket at alle kjenner hverandre, både thaiene og turistene.

Slik etableres sosiale nettverk. Båndene mennesker imellom blir gjerne sterkere når man befinner seg langt hjemmefra. Og man stifter nye bekjentskaper, får nye venner der noen av dem ender i livslange vennskap.

Read 24417 times

Antal besökare

I dag509
Månaden1042
Totalt1723594

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework