Patient på Hua Hin Hospital

Patient Hua HinLeif Bjurman är en trivsam för att inte säga jovialisk person. Fråga alla han har haft en stillsam konversation med på Mr Dan’s i Hua Hin. Men även jovialiska personer kan bli sjuka och det hände Leif den 25 maj 2010. Han har låtit oss ta del av sitt sjukhusbesök. Lite av en solskenshistoria om thailändsk sjukvård på lokalsjukhusnivå. Med Leifs egna ord.

Yrselanfall

- Allt började med att jag på måndagskvällen 24 maj reste mig ur stolen och nästan föll av en yrselattack. Jag oroade mig inte så mycket utan trodde att det var ett blodtrycksfall. Natten gick utan större problem. På förmiddagen dagen därpå fick jag svårt att andas och yrseln återkom. Dessutom började det göra ont mot vänsteraxeln, säger Leif.

En hjälpsam vän

Då ringde han Dan Lassus en god vän, som är van att handskas med sådana här situationer. Dan ordnade med ambulanstransport till Hua-Hins Hospital. Väl inne på akuten omsvärmades Leif av personal som genast tog en massa prover och snabbt konstaterade att han hade för låg syresättning av blodet.

Eget stort rum

- Jag fick ett eget rum på hjärtavddelningen där blev jag ansluten till mätinstrument av skilda slag. Medicin sattes in direkt och lite senare fick jag besök av kardiologen (hjärtläkaren) Dr. Polpat. Han informerade mig utförligt om vad som hade kommit fram vid alla provtagningar. Dagen därpå var det dags för kontraströntgen av hjärtat och det visade sig att jag behövde ytterligare behandling, berättar Leif.

Bort med plack

- Behandlingen bestod av en specialmedicin som skulle rensa upp något som jag tyckte Dr. Polpat kallade för flock. (Stefan Jerling, en god vän som kom på besök förklarade att det doktorn sagt var engelskans plaque, förhårdnad av fett, bindväv och kalk som på svenska kallas plack. Plack kan täppa till hjärtats kranskärl).

Fyra dagar senare

Det tog 32 timmar att droppa in medicinen som kompletterades med andra medikamenter. På lördagen, efter fyra dagars sjukhusvistelse, blev Leif utskriven och kände sig som en mycket privilgerad patient. - Jag hade fått uppleva den fina känslan av en toppenvård både från Dr. Polpat och inte att förglömma hela skötersketeamet. Dessutom fick jag goda råd t.ex. att rökning var tabu, ingen öl och mycket sparsam med starksprit. Det enda som inte blev lika hårt förbjudet är vin, avslutar Leif.

Faktaruta

Sjukhuset heter Hua Hin Hospital

Besökstider med max 2 personer samtidigt Kl. 7-8, 12-13 och 19-20 varje dag.

Kostnader för Leifs sjukhusbesök

  • Rum och måltider 2400 Baht
  • (600 baht per dag fyra dagar)
  • Laboratorie 1130 Baht
  • Vårdpersonal 12513 Baht
  • Skiktröntgen diagnostik 14470 Baht
  • Medicin 28428 Baht
  • Medicinsk utrustning 5040 Baht
  • Totalt 63981 Baht

Förklaring till olika termer Skiktröntgen, DT, datortomografi, vanlig röntgenstrålning, bilden blir med datorns hjälp 3-dimensionell är inte samma som Magnetröntgen MRT, magnetresonanstomografi som består av magnetfält och radiovågor, men inte röntgenstrålning.

Kontraströntgen är vanlig röntgen eller skiktröntgen, där en kontrastvätska sprutas in i kroppen för att ge bättre bild. Kontrastvätskan kan också ersättas av en radioaktiv isotop för att ge bra biler på t ex flöden i kroppen.

http://www.huahinhospital.go.th/first-page/first-the-bus.php

Read 765 times

Antal besökare

I dag204
Månaden20411
Totalt1797824

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework