Miljöbåt

MiljobatEn katamaran, tretton meter lång och sju meter bred, med plats för fyrtiofem passagerare och fem besättningsmedlemmar. En jacuzzi, vattenrutschbana och ett väl tilltaget ljudsystem kopplat till två trettiotvåtums LCD TV-skärmar. Sköna fåtöljer, en bar och datorer . Däcket är täckt av ett tak, det finns möjlighet att skydda sig mot regn och vind med hjälp av nerfällbara sidodraperier. Dessutom praktiska ting som dykplattform och fiskedäck. Allt det här kan nog sägas om många båtar men Sun Cat I är speciell.

Elbåt

Sun Cat I är en elbåt. D.v.s. den drivs av elmotorer, en vid varje skrov. Motorerna är av magnettyp. Kraften får motorerna från litium-jon batterier som i sin tur laddas av antingen solceller, vindturbiner eller via vanlig hederlig elkontakt. Solcellerna sitter naturligtvis på taket och där finns också tre vindturbiner som är vridbara för största möjliga effekt.

Utrustningen kan variera

Som Sun Cat I är utrustad, den mängd batterier, solceller och vindturbiner som finns, kan den färdas i en hastighet av 6,5 knop och har en maximal räckvidd på 50 km. Båten är planerad i moduler och kan t.ex. täckas av solceller på hela takytan, ca 77 m². I sådant fall klarar den hela elförsörjningen med hjälp av bara solceller. Det finns också möjligheter att utrusta båten med betydligt fler vindturbiner.Vid specifika behov kan båten utrustas med fyra istället för två motorer. Antalet batterier kan också variera. Just den här båten har 30 x 3,3 volt litium-jon batterier, på varje skrov .

Skräddarsydd båt

Instrumentbelysningen har sin egen energikälla i form av två tolvvolts AGM batterier. All belysning är av LED-typ som drar betydligt mindre el, ungefär en tiondel av vanliga lampor. Den flexibilitet som fås av modulmodellen är att det går att provköra båten först i den miljö den ska användas. När alla parametrar är inloggade kan båten tas tillbaks till fabriken och modifieras efter behov.

Miljönvänligt först och främst

Bolaget som bygger båtarna har först och främst nollutsläpp av koldioxid i tankarna. Båtarna måste dock bli ekonomiska. Därför försöker man anpassa utrustningen efter behoven. Den bästa möjliga balans mellan kraftförsörjning, miljövänlighet och kosteffektivitet parat med praktiska lösningar är grundidén.

Tyst och luktfritt

Och visst är det behagligt att som passagerare slippa lukten av diesel eller bensin, slippa vibrationerna och oljudet från en förbränningsmotor. Sun Cat båtarna är som gjorda för koferenser, privata fester och rena fisketurer. Alla hotell och resorter med självaktning borde forsla turister i miljöbåtar modell Sun Cat.

Faktaruta

  • Båten har efter en rigorös genomgång och mängder med tester blivit registrerad av thailändska sjöfartsmyndigheter. Reg.nr. 31-54-0003
  • Det tar 5-6 timmar att ladda om batterierna.
  • Sun Cat I är byggd av ihåligt fiberglas täckt med mattväv av fiberglas.
  • Sun Cat I är byggd av Electric Boats (Thailand) för Mermaid Cruises & Shipping Co., Ltd. Båda företagen ägs av Stephen Harris, elingengör från Australien och Barry Stone en språkprofessor från Irland. En tysk ingengör Andre Wolff är involverad i de tekniska lösningarna.
  • Företagen och båten är stationerade i Paknampran söder om Hua Hin. För påseende och provtur kontakta Barry Stone.
  • Kontor 032 632 223, mobil 084 800 7400, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • www.huahincruises.com
Read 21133 times

More in this category:

Antal besökare

I dag543
Månaden1076
Totalt1723628

Copyright

Copyright © 2004 - 2020 Thailandsposten. All rights reserved.
Content can be used on other websites only with source reference.
Texter och bilder kan användas på andra websiter under förutsttning att källan anges.

Till sidans start
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework